انتخاب فرش مناسب

فرش در دکوراسیون

در چیدمان خانه‌های ایرانی، فرش یکی از مهمترین ارکان در زیبایی به حساب می‌آید. انتخاب فرش در هر نوع دکوراسیون از چیدمان خانه‌های لوکس گرفته تا خانه‌های با سبک چیدمان مدرن، هرکدام نوع خاصی از فرش را برای تکمیل دکور خود نیاز دارد. همچنین طراحی دکوراسیون خانه‌های با سبک چیدمان کلاسیک و سنتی بدون وجود یک فرش قابل تصور نیست.

در کل می‌توان گفت فرش جایگاه بسیار مهم و ویژه‌ای در چیدمان هر سبک خانه دارد و باید توجه زیادی در انتخاب فرش برای خانه خود داشه باشیم. با مجله مسکن ایوان همراه باشید تا با هم به بررسی نکات مهم در انتخاب فرش بپردازیم.

پیش از خرید یک فرش باید به سبک چیدمان خانه خود توجه داشته باشید، ممکن است در فروشگاه، فرشی توجه شما را جلب کند که زیبایی چشمگیری داشته باشد اما مناسب سبک چیدمان منزل شما نباشد و هماهنگی خانه‌تان را از بین ببرد؛ پس علاوه بر بودجه‌ای که در اختیار دارید باید به زمینه دکور موجود در منزلتان توجه داشته باشید.

پس بهتر است پیش از بازدید از فروشگاه‌ها سبک و رنگ فرش مناسب برای منزلتان را مشخص کنید، و سپس برای خرید نوع مشخص فرش به فروشگاه مراجعه کنید.

در نظر داشته باشید فرش را برای کدام بخش خانه تهیه می‌کنید! برای مثال فرشی که در آشپزخانه یا اتاق کودک قرار می‌گیرد، به دلیل اینکه احتمال ایجاد لکه روی آن، بیشتر است بهتر است در طرح‌های شلوغ‌تر و با زمینه تیره‌تر انتخاب شود. همچنین توجه داشته باشید فرشی که برای اتاق نشیمن یا پذیرایی انتخاب می‌شود، در نمای کلی خانه تأثیر بسیار زیادی دارد، تا حدی که بسیاری افراد دکور خود را بر محور نوع فرشی که خریداری کرده‌اند تعیین می‌کنند. به این صورت که ابتدا فرش را انتخاب می‌کنند و سپس مبلمان و پرده را خریداری می‌کنند.

انتخاب رنگ فرشانتخاب رنگ فرش

اولین و مهمترین نکته در زمان انتخاب فرش تعیین رنگ زمینه فرش است. سبک چیدمان، کارکرد و انرژی هر فضا ارتباط مستقیم با رنگ به کار برده شده در آن محیط دارد. کف اتاق، دیوار پنجم محسوب می‌شود و رنگ مورد استفاده در آن به اندازه رنگ دیوارها، پرده‌ها و مبلمان در دکور خانه مؤثر است.

اگر رنگ مناسبی برای فرش اتاق خود انتخاب کرده باشید در گزینش سایر لوازم منزل،‌ کارتان ساده‌تر خواهد بود.

رنگ‌ها به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند: رنگ‌های گرم، سرد و خنثی

رنگ‌های گرم مانند قرمز، زرد، قهوه‌ای، نارنجی و طیف‌هایی از سبز و بنفش. این رنگ‌ها به محیط گرما و انرژی بیشنری می‌بخشند. و به عنوان مثال برای ورودی خانه و به خصوص اتاق نشیمن رنگ‌های مناسب‌تری محسوب می‌شوند. همچنین رنگ‌هایی مانند زرد و نارنجی که انرژی زیادی دارند و همچنین اشتها آور هم به حساب می‌آیند، برای آشپزخانه رنگ‌های بسیار مناسبی هستند.

رنگ‌های سرد مانند آبی و طیف‌هایی از سبز و بنفش. این رنگ‌ها که اغلب آرامش بخش هستند برای به کار بردن در اتاق خواب‌ها انتخاب مناسب‌تری می‌توانند باشند.

رنگ‌های خنثی مانند سفید، طوسی و بژ. این رنگ‌ها به عنوان رنگ مکمل در کنار دو طیف دیگر کاربرد دارد و در همه محیط‌ها استفاده می‌شود. در اصل با استفاده از این نوع رنگ‌ها به معماری داخلی خانه خود تعادل می‌بخشیم.

اگر برای چیدمان خانه‌های کوچک فرش انتخاب می‌کنید بهتر است فرش با رنگ‌های روشن انتخاب کنید، همچنین برای بزرگتر به نظر رسیدن این فضاها باید از رنگ‌های خنثی، روشن و درخشان استفاده کنید. فرش‌ها و کف پوش‌های رنگ روشن فضای دلبازتری برای خانه شما خواهد ساخت.

اگر اتاق بزرگی در اختیار دارید می‌توانید از فرش‌های گرم و تیره‌تر با طرح‌های شلوغ استفاده کنید و نمای بسیار زیبایی برای خانه خود بوجود بیاورید. به این ترتیب فضای اتاق شما به محیطی دنج، صمیمی و دلنشین‌تر تبدیل خواهد شد.

 

خرید آپارتمان در اندیشه

 

ابعاد مناسب فرش

ابعاد فرش

با توجه به ابعاد فضای مورد نظرتان اندازه فرش را انتخاب کنید؛ دقت کنید که پوشاندن تمام کف اتاق باعث کوچکتر دیده شدن محیط میشود. برای مثال در زمان انتخاب فرش برای محیط پذیرایی باید توجه داشته باشید که فرش باید در اندازه‌ای انتخاب شود که پایه‌های جلویی مبلمانتان روی فرش قرار داشته باشد. در اصل هدف این است که زمانی که روی مبل می‌نشینید پاهایتان روی فرش قرار بگیرد. در مورد فرش اتاق خواب‌ها نیز همین مسأله وجود دارد، به این ترتیب که وقتی روی تخت نشسته‌اید پاهایتان روی فرش قرار داشته باشد.

درمورد فرشی که زیر میز  غذا خوری قرار می‌گیرد باید توجه داشته باشید که این فرش باید به اندازه‌ای باشد که میز به طور کامل آن را نپوشاند، در اصل باید حاشیه فرش بیرون میز قرار داشته باشد تا زمانی که صندلی عقب‌تر قرار می‌گیرد پای شما روی فرش باشد.

انواع فرش

سبک فرش

برای انتخاب سبک فرش خوشبختانه انتخاب‌های زیادی در دسترس وجود دارد. به خصوص فرش‌های ایرانی در طرح و سایز متنوع‌اند و همچنین زیبایی بسیار چشمگیری به محیط می‌دهند که می‌تواند دکور خانه شما را به خوبی تکمیل کند.

در بین انواع مختلف فرش، فرش‌های مرکزگرا طرفداران بیشتری دارد. این طرح‌ها علاوه بر اینکه توازن و نظم خوبی به محیط می‌دهند، به دلیل اینکه اطراف این نوع فرش چیدمان گرد مبلمان صورت می‌گیرد حس صمیمیت بیشتری در فضا بوجود می‌آید.

برای دکور کردن یک خانه لوکس و کلاسیک استفاده از یک فرش اصیل ایرانی، به خصوص نوع دست بافت آن می‌تواند بهترین انتخاب برایتان باشد و دکوراسیون خانه شما را به خوبی تکمیل می‌کند. برای این نوع دکوراسیون عموما فرش‌های که نقوش و جزئیات بیشتری داشته باشند احتمالا مفیدتر خواهند بود. در کل فرش‌های پر نقش برای فضاهای کوچک خیلی مناسب نیستند. برای این خانه‌ها انتخاب فرش هایی با طرح‌های ساده‌تر بیشتر توصیه می‌شوند.

فرش مدرن

اگر سبک دکوراسیون خانه شما مدرن است، بهتر این است که فرش‌هایی با طرح‌های ساده‌تر انتخاب کنید و فرش‌های با طرح زیاد و پر نقش برای این نوع از چیدمان توصیه نمی‌شوند. همچنین فرش‌های پوستی و قلاب بافی برای این نوع خانه‌ها انتخاب خوبی می‌تواند باشد. برای این نوع از دکوراسیون می‌توانید از از گبه‌های دست بافت یا یک جاجیم هم استفاده کنید و زیبایی زیادی به محیط بدهید.

انواع فرش

جنس فرش

فرش‌های ماشینی اغلب از جنس‌های اکریلیک، پلی پروپیلن و پلی‌ استر و یا به صورت بافتی ترکیبی از این‌ سه جنس هستند. هر کدام از این جنس های گفته شده مزیت‌های خاص خودشان را دارند:

  • از نظر ماندگاری و حفظ ظاهر می‌توان گفت اکریلیک بهترین نوع فرش به حساب می‌آید.
  • فرش‌های پلی پروپیلن تنوع رنگی بیشتری نسبت به جنس‌های دیگر فرش دارد.
  • فرش‌های پلی‌استر یا ابریشم مصنوعی، از نظر رنگ تنوع خوبی دارند، در ضمن پرزدهی کمتری دارند.

فرش‌های دست بافت به دو دسته ابریشمی و پشمی تقسیم می‌شوند.

  • فرش‌های ابریشمی بافت ظریف‌تر و ریزتر و همچنین قیمت بالاتری نسبت به انواع دیگر فرش‌ها دارند.
  • فرش‌های پشمی از نظر قیمت مناسب‌تر هستند، البته به دلیل ضخامت بیشتر الیاف پشمی نسبت به ابریشم ظرافت آن از فرش‌های ابریشم بافت کمتر است، اما زیبایی فرش‌های دست بافت در فرش‌های پشمی هم وجود دارد.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و بتوانید بهترین فرش را برای منزل خود اتنخاب کنید. اگر شما هم در این زمینه نظری دارید از طریق بخش نظرات، با ما در میان بگذارید. از همراهی شما با مجله مسکن ایوان سپاس‌گزاریم.

اشتراک گذاری این مطلب در:

    پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.*

    فراموشی رمز عبور