نورپردازی خانه

نورپردازی خانه

طراحی صحیح و اصولی نورپردازی منزل یکی از مهم‌ترین مباحث علم طراحی داخلی می‌باشد.نورپردازی تاثیر بسیاری در زیباسازی دکوراسیون داخل خانه دارد. آیا تابه‌حال اتفاق افتاده است که به اتاق یا خانه‌ای قدم بگذارید و در همان ابتدا محو طراحی و چیدمان جذاب و بی نقص آن شوید؟ نکته قابل توجه این است که خود مکان ممکن است چندان زیبا و نفس‌گیر نباشد اما نورپردازی صحیح منزل کاری کرده که فضا زیباتر و ملموس‌تر شود. اگر شما هم دوست دارید که خانه‌ای جذاب و رویایی داشته باشید؛ باید در عین توجه به انتخاب وسایل مورد نیاز منزل به نورپردازی حرفه‌ای و اصولی منزل هم عنایت کافی داشته باشید. اگر شما هم قصد خرید آپارتمان در اندیشه یا هر شهر دیگری دارید؛ ما در این مقاله قصد داریم شما را با نورپردازی اصولی خانه آشنا نمائیم تا انتخاب زیبا و مدرن‌تری در خرید خود داشته باشید.

قدرت نورپردازی خانه

قدرت نورپردازی در دکوراسیون تا حدی است که می‌تواند یک مکان را فوق‌العاده بی‌نقص و جذاب و یا بالعکس آنرا کاملا نازیبا و ناموزون جلوه دهد. برای مثال نبودن روشنایی کافی در اتاق آنرا بی‌روح، کسل کننده، کوچک و ناخوشایند نشان می‌دهد. همینطور روشنایی زیاد هم مضرات خاص خود را دارد. نور و روشنایی زیاد می‌تواند رنگ زیبای دیوارها و سقف را تند و زننده جلوه دهد و حس ناراحتی در افراد بوجود بیاورد. در بین نورها نور زرد، برای چشم مناسب‌تر از نور سفید است اما اگر به تنهایی استفاده شود رنگ دیوارهای اتاق و لوازم را کمی تیره‌تر از رنگ اصلی‌شان نمایش می‌دهد.

درواقع با نور زرد دیوارها کرم‌رنگ و تیره‌تر و در نهایت فضای کوچک شما کوچک تر دیده می شود. در عوض نور سفید فضا را بازتر و بزرگ‌تر نشان می‌دهد ولی به تنهایی کمی یکنواخت و کسل‌کننده است. استاندارد روشنایی می‌گوید بهترین نور باید ترکیبی از نور مهتابی (سفید) و نور خورشیدی (زرد) باشد که کمترین آسیب را به چشم می‌رساند و به خانه شما تعادل و هماهنگی می‌بخشد.

نورپردازی خانه

همانطور که می‌دانید اتاق پذیرایی و نشیمن جایی است که اکثر فعالیت‌ها در آن صورت می‌گیرد بخصوص زمانی که پای مجلس یا مهمانی در کار باشد. همچنین بیشتر افراد وقت خود را در حال مطالعه، تماشای تلویزیون یا  لم دادن بر روی مبلمان در اتاق پذیرایی می‌گذرانند. به همین دلیل روشنایی این قسمت از خانه باید به آسانی قابل کنترل باشد. اگر اهل مطالعه هستید استفاده از لامپ‌های سقفی رشته‌ای بهترین گزینه خواهد بود. وجود سوئیچ جهت تنظیم میزان روشنایی این لامپ‌ها نیز بسیار کاربردی است.

لامپ‌ها و چراغ‌های رومیزی و زمینی باید در مکان‌های کم‌نورتر استفاده شوند. نور این لامپ‌ها حس آرامش بیشتری در محیط ایجاد می‌کنند و در صورت استفاده از آنها می‌توان تعدادی از چراغ‌های سقفی را خاموش کرد. نکته مهم دیگر توجه به موقعیت میز تلویزیون است. اینکه به هیچ وجه نوری در مقابل صفحه تلویزیون قرار نگیرد تا در دید افراد مشکلی ایجاد نشود.

ترفندها و نکات تاثیرگذار در نورپردازی خانه

خانه‌های مدرن

نورپردازی در طراحی دکوراسیون مدرن و پیشرفته امروزی جایگاه خاصی دارد که واقعا نمیشود آن را نادیده گرفت. زیرا بخشی از نمای خیره کننده منزل و دکوراسیون جذاب آن مرهون نورپردازی حرفه‌ای خانه می‌باشد. نورپردازی انواع مختلفی دارد که انتخاب آنها بستگی به سبک منزل شما دارد. اینکه منزل شما کلاسیک است یا مدرن، باید از نورپردازی‌های خاص مناسب آن استفاده شود. بعنوان مثال خانه‌های ساده و کوچک نیازمند نورپردازی‌های ساده و بی‌پیرایه هستند. استفاده از چراغ‌های خیلی ساده از جنس چوب یا سرامیک نیز توصیه می‌شود. مثلا برای تورفتگی‌های دیوار و سقف پشت تلویزیون که نیازمند نورپردازی مخفی هستند، لامپ‌های هالوژنی انتخاب خوبی هستند.

چراغ‌های توکار، ریلی، تزئینی و دست‌ساز نیر برای نورپردازی خانه‌های مدرن معجزه می‌کنند و بسیار زیبا هستند.

خانه‌ای با سبک کلاسیک

نورپردازی خانه

اگر سبک منزل شما کلاسیک است می‌توانید برای نورپردازی آن از لوستر استفاده ‌کنید، که در این صورت بهتر است لوسترهایی با شیشه‌های کریستال یا منشور انتخاب نمائید. این لوسترها زیبایی خاصی دارند و دکوراسیون شما را لوکس‌تر جلوه می‌دهند.

به طور معمول لوسترهایی که برای سبک‌های کلاسیک و سنتی طراحی می‌شوند از برنج یا برنز ساخته شده‌اند. می‌تواند از انواع لوسترهای به رنگ سرب هم استفاده کنید؛ چرا که این رنگ با این سبک هماهنگی دارد و می‌توان گفت تاکید دوچندان بر این سبک دارد. اغلب در این سبک از نورپردازی لامپ‌های لوستر نمایان نمی‌شود و در بیشتر مواقع دارای حباب‌هایی که روی لامپ‌ها قرار می‌گیرند هستند. برای خانه‌های مدرن، چراغ‌های ریلی که اصولا بین سقف کاذب و دیوار قرار می‌گیرند نیز گزینه مناسبی هستند.

اشتباهات رایج نورپردازی منزل

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که طراحی داخلی منزل فقط انتخاب مبلمان شیک، پرده لوکس، کاغذ‌دیواری زیبا و دکوراسیون وسایل خانه است. اما یکی از مهمترین بخش‌ها که اکثراً آن را ضروری نمی‌دانند نورپردازی مدرن و حرفه‌ای فضاهای مختلف خانه است. طراحی نورپردازی رشته‌ای تخصصی‌ست که نیاز به فرد مهارت‎‌دیده و باتجربه دارد؛ پس فکر نکنید با استفاده از چند چراغ تزئینی و نور رنگی به نورپردازی مدرن و ایده‌آل خود رسیده‌اید.

انتخاب وسائل روشنایی، مشخص کردن محل مناسب جهت نصب آنها، نوع رنگ و شدت آن از جمله فاکتورهایی‌ست که باید بسیار هوشمندانه و دقیق انجام گیرد.

نورپردازی خانه

نورپردازی خانه باید حرفه‌ای و در راستای اصول و قوانین مرتبط به آن انجام شود تا ظاهری رویایی و فوق‌العاده به منزل شما ببخشد. اما گاهاً بدلیل عدم مهارت و تجربه کافی در این حرفه ممکن است اشتباهاتی رخ دهد که حتی تاثیر بالعکس داشته باشد. مسکن هدیش در این بخش قصد دارد شما را با این اشتباهات رایج آشنا کند تا در نهایت انتخاب هوشمندانه‌تری داشته باشید:

چراغ‌های مورد استفاده در نورپردازی خانه

یکی از بدترین اشتباهاتی که ممکن است اکثر افراد مرتکب شوند این است که از چراغ‌های استوانه‌ای بدلیل ارزان و به صرفه بودن، در همه بخش‌های منزل استفاده کنند. این لامپ‌ها نمی‌توانند تمام نور تابیده شده را از خود عبور دهند. به همین دلیل با استفاده کردن از این لامپ‌ها اصطلاحا دیوارهای چمدان روشن نخواهند شد.

اشتباه دیگر استفاده زیاد از لامپ‌های هالوژن در داخل سقف است. زیاده‌روی در استفاده از این لامپ‌ها برای داخل سقف باعث می‌شود سقف شکل زیبایی نداشته باشد و به صورت تکه تکه دیده شود.

بهتر است لامپ‌های سقفی پرنور را فراموش کنید زیرا اصولا چراغ‌های پرنور برای بالای سر مناسب نیستند. انتخاب مناسب استفاده از لامپ‌هایی با نور ملایم برای قسمت‌های مختلف منزل می‌باشد.

اکتفا کردن به یک منبع نور در نورپردازی سقف نیز یکی دیگر از اشتباهات در نورپردازی منزل می‌باشد. بلکه بهتر آن است که از ترکیب لامپ‎‌های هالوژن، استوانه‌ای، چراغ‌های رومیزی و … در فضای خانه بهره بگیرید تا نورپردازی ایده‌آل‌تری داشته باشید.

نورپردازی خانه

در آخر ذکر این نکته هم ضروری‎‌ست که فقط دیوارهای نشیمن و پذیرایی نیستند که نیاز به نورپردازی دارند بلکه حرفه‌ای تر آن است که به نورپردازی داخل کمد، کابینت‌ها، اتاق خواب، سرویس بهداشتی و… نیز پرداخته شود.

 

 

بیشتر بخوانید: املاک در اندیشه

بیشتر بخوانید: خرید آپارتمان در اندیشه

اشتراک گذاری این مطلب در:

    پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.*

    فراموشی رمز عبور