مبایعه‌نامه املاک چیست؟

مبایعه‌نامه املاک چیست

مبایعه‌نامه سندی عادی است که به وسیله‌ی آن خریدار و فروشنده درخصوص مال مورد معامله با یکدیگر توافق می‫کنند با این توضیح که در مورد زمان و مکان تحویل مال و متقابلا نحوه‌ی پرداخت ثمن تعهداتی را قبول می‫کنند.  اینکه در تعریف فوق از واژه‌ی مالِ مورد معامله استفاده شد؛ به این خاطر است که مبایعه‌نامه فقط مخصوص املاک نیست بلکه برای خرید و فروش مثلا خودرو هم استفاده می‫شود. و اینکه در تعریف اشاره کردیم دو طرف در مقابل یکدیگر تعهداتی را قبول می‌کنند به این خاطر است که اگر فقط یکی از طرفین تعهداتی را قبول کند آن سند دیگر بیع‌نامه نیست.

متن کامل این مقاله در فایل صوتی زیر برای شما عزیزان آماده شده است.

 

برخی از افراد اطلاعات کافی از شرایط و مفاد مبایعه‌نامه نداشته و اقدام به عقد قرارداد می‌نمایند.تیم مسکن هدیش قصد دارد در این مقاله، اطلاعات جامع و کافی، در مورد مبایعه‌نامه مربوط به املاک در اختیارتان قرار دهد. در ادامه با ما همراه باشید.

هر مبایعه‌نامه املاک از ۷ ماده تشکیل شده است که به شرح ذیل می باشد .

مبایعه‌نامه املاک چیست

ماده ۱: طرفین قرارداد

در این ماده طرفین قرارداد شامل مشخصات فروشندگان و خریداران می‌باشد و با توجه به اینکه متصدی دفتر املاک به طور مستقیم از اداره ثبت احوال استعلام نمی‌گیرد و به صورت دستی مشخصات را وارد می‌کند،پس حتما مشخصات کد ملی و شماره شناسنامه رو به صورت کامل در مبایعه‌نامه املاک چک کنید تا در آینده به مشکلی بر نخورید.

ماده ۲: موضوع و مشخصات مورد معامله

موضوع و مشخصات مورد معامله شامل مقدار سهمی که خریداری شده و نوع ملک( تجاری و مسکونی و اداری و ….) و وضعیت عرصه و اعیان که شخصی بودن و یا  اوقافی بودن رو مشخص می‌کند و مشخصات پلاک ثبتی و متراژ و و نوع اسکلت و سال ساخت و مشخصات اصلی سند شامل شماره سند و دفتر و صفحه و اشتراکات آب و برق و گاز و تلفن (شماره تلفن باید در مبایعه نامه قید شود) هست . اگر شما نیز قصد خرید یا فروش آپارتمان در اندیشه را دارید قطعا به این اطلاعات نیاز پیدا خواهید کرد.

مهم‌ترین موضوعی که شما حتما باید به آن توجه کنید و چک کنید آدرس دقیق و صحت کد رهگیری که از فروشنده می‌توانید تاییدیه کد پستی از اداره پست رو درخواست کنید و آخرین بخش از این ماده مشخصات تعداد واحد در ساختمان و سیستم سرمایش و گرمایش و… می باشد .

ماده ۳: ثمن معامله

مقدار مبلغی که مورد توافق طرفین قرار گرفته و شرایط پرداخت رو قید کرده، توصیه می‌شود حتما شماره چک های پرداختی در قرارداد قید شود.

مبایعه‌نامه املاک چیست

ماده ۴: شرایط مربوط به تنظیم سند

این ماده، شامل ۵ بند می باشد .

بند۱ : باید طرفین معامله در همان دفتر خانه ای که  در مبایعه‌نامه املاک ذکر شده و در همان تاریخ حضور پیدا کنند.

بند۲ : شامل مواردی از اسناد می باشد که در رهن بانک بوده که فروشنده را ملزم به فک رهن تا قبل از تنظیم سند در دفترخانه می نماید.

بند۳: هریک از طرفین در صورت عدم حضور طرف مقابل می‌تواند از سردفتر اسناد رسمی گواهی عدم حضور دریافت نمایند .گواهی عدم حضور تنها در همان دفترخانه قید شده در مبایعه نامه صادر میگردد.

بند ۴ : عدم ارائه مدارک مورد نیاز جهت تنظیم سند از سوی فروشنده که شامل مفاصا حساب شهرداری و مفاصا حساب مالیات و استعلام ثبت و در صورت نیاز پایانکار و عدم حضور خریدار در دفترخانه منجر به صدور گواهی عدم حضور و دریافت خسارت روزانه در وجه طرف مقابل می گردد.

بند ۵ : شامل تاریخ عقد قرارداد و تاریخ تنظیم سند در دفترخانه می باشد.

ماده ۵: شرایط تسلیم مورد معامله

این ماده شامل ۲ بند می باشد .

بند ۱ : شامل تاریخ تحویل ملک به صورت کامل و بدون مشکل با تمامی انشعابات می باشد که در صورت عدم اجرای تعهدات فروشنده ملزم به پرداخت خسارت قید شده در بند ۵ ماده ۶ مبایعه نامه املاک خواهد بود.

بند ۲ : در صورتی که ملک خریداری شده به هر علتی غیر قابل انتقال به نام خریدار باشد فروشنده علاوه بر عودت مبلغ پرداختی خریدار می بایست مبلغ خسارت قید شده در قرارداد را به خریدار بپردازد.

مبایعه‌نامه املاک چیستماده ۶: آثار قرارداد

آثار قرارداد شامل ۷ بند می باشد .
بند ۱ : فروشنده را ملزم به آماده کردن و اخذ کلیه مدارک مورد نیاز جهت تنظیم سند از تمامی مراجع و ادارات می نماید و فروشنده کلیه بدهی های خود را به اداره آب و فاضلاب،گاز،برق،شهرداری،دارایی و غیره باید تا قبل از تنظیم سند پرداخت نماید .

بند۲ : تسویه شهرداری و اداره مالیات و اوقاف بر عهده کدام یک از طرفین می باشد؟ لازم به ذکر است هزینه تنظیم سند رهنی بر عهده خریدار می باشد.

بند ۳ : در صورتی که قیمت ملک به دلیل نوسانات بازار کاهش یا افزایش پیدا کرد ،هیچ‌گونه تاثیری در مبایعه‌نامه و ثمن آن نخواهد داشت .

بند ۴ : از طرفین، تمامی اختیارات فسخ و باطل کردن قرارداد اخذ گردیده و خلاف تصور برخی از افراد ،مبایعه‌نامه به هیچ وجه قابل فسخ نمی‌باشد.

بند ۵ : در صورتی که طرفین هر یک از تعهدات مالی و غیره خود را انجام ندهند می بایست روزانه هر مبلغی که در مبایعه نامه ذکر گردیده است را به طرف مقابل پرداخت نمایند.
بند ۶ : قرارداد مبایعه‌نامه بدون مهر و امضاء صاحب پروانه کسب فاقد اعتبار می باشدو توصیه میگردد پروانه کسب مشاور املاک را رویت نمایید .
بند ۷ : برای اطمینان کامل از اینکه با خود صاحب سند معامله می‌کنید، حتما اصل سند و مدرک شناسایی طرف مقابل را ببینید تا  با این روش از دلالی و خرید دست دوم در امان بمانید .

مبایعه‌نامه املاک چیست

ماده ۷: فایل متعاملین

فایل متعاملین شامل ۶ بند می باشد .
بند ۱ : حق الزحمه مشاور املاک را بر اساس نرخ اتحادیه پرداخت کنید
بند ۲ : وقتی مبایعه‌نامه املاک فسخ شود،هیچ تاثیری در پرداخت حق الزحمه مشاور نخواهد داشت .
بند ۳ : علاوه بر حق الزحمه مشاور املاک ۹% مالیات ارزش افزوده از طرفین اخذ می‌شود و در صورت نیاز می‌توانید گواهی ارزش افزوده از مشاور املاک دریافت کنید .
بند ۴ : مربوط به درست وارد کردن اطلاعات تماس طرفین می‌باشد در صورت اشتباه وارد کردن شماره تماس اطلاعات مربوط به قرارداد شامل کد رهگیری و غیره برای شما ارسال نمی‌گردد .
بند ۵ : نحوه ثبت‌نام در سامانه پیامکی اتحادیه املاک می‌باشد .

پرداخت ها: سعی شود تمامی پرداخت‌ها بصورت چک تضمینی باشد و بهتر است این چک در وجه فروشنده و حسب تقاضای خریدار صادر شده باشد و اگر قرار است که ثمن معامله با چک شخصی پرداخت شود در متن چک به شماره قرارداد و پلاک ثبتی اشاره گردیده و در وجه فروشنده صادر و روی قسمت آورنده آن قلم خط بخورد. توصیه می‌شود درصورت امکان از چک‌های تسلیمی کپی تهیه و نگهداری شود. تمامی چک‌ها می‌بایست در حضور صادر و امضاء گردند.

چک‌هایی که وعده دار صادر می‌شوند فاقد وصف کیفری بوده و اگر چک مزبور با برگشت مواجه شود، دارنده چک فقط حق وصول وجه آن را دارد و علی الاصول برگشت شدن چک خدشه‌ای به معامله وارد نمی‌سازد بنابراین ضروری است برای تمامی پرداخت‌ها ضمانت اجرا تعیین نمود، مثلاً برای چک بیعانه شرط شود در صورت برگشت شدن آن، معامله منفسخ است و در خصوص سایر پرداخت‌ها به فروشنده حق داده شود.

امیدواریم این مطلب در مورد مبایعه‌نامه برای شما مفید بوده باشد.

 

مطالب بیشتر:  املاک در اندیشه

اشتراک گذاری این مطلب در:

    پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.*

    فراموشی رمز عبور